dimarts, 29 d’abril del 2014

Taller DIVERTIMENTO

A propòsit de l'exposició "Divertimento" de Roser Capdevila al Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, realitzem una visita comentant les obres de l’artista, adaptant-la a diferents tipus de grup, fent-la amena i entenedora per posteriorment realitzar diversos tallers seguint el model creatiu i els procediments tècnics de la il·lustradora.



























L’exposició ens mostra obres que l’artista Roser Capdevila realitza per diversió i per amor a la il·lustració, més enllà dels treballs per encàrrec, amb algun referent conegut que l’ha fet arribat al gran públic. Són obres amb formats diversos i la majoria a base de cartró, que fan canviar el registre i converteixen allò senzill en noble, i a l’inrevés, enriquint-ho amb el traç. Recreant-se en algunes de les dèries o passions que ajuden a il·lustrar la narrativa i la poesia, Roser Capdevila cerca altres mirades que ens apropen amb molta sensibilitat a la cultura i la tradició del país.

Un cop feta la visita guiada, proposem tallers seguint el model creatiu i els procediments tècnics de l’artista, adequant cada proposta a l’edat del grup. Es tracta que els alumnes reconeguin i entenguin la faceta creadora, molt personal, mes enllà del que la va donar a conèixer com la il·lustradora de Les Tres Bessones.

Dins d'aquesta proposta realitzem circs amb els més petits, una carpeta de petites pintures, i una auca, Amb els alumnes de batxillerat aprofundim de manera més extensa en l'obra de l'artista a partir de l'estudi del context històric, fent esment dels referents artístics i els contemporanis de l’autora.